۱- اسفناج

نتایج تحقیقات نشان می دهد اسفناج موجب رشد کودکان و افزایش شیر مادران شیرده می شود ، بنابراین تا فصل سرما نرسیده و اسفناج ها را یخ نزده ، خوردن آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید .

بررسی ها نشان می دهد اسفناج سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی گوناگون ، کلسیم ، فسفر ، پروتئین ، چربی ، قند و ید است که موجب رشد دندانها ، ترمیم استخوان ها و جوش خوردگی شکستگی می شود .

کارشناسان خوردن اسفناج را به بیماران گواتری توصیه کرده و     می گویند ؛ این سبزی مقوی با داشتن آهن فراوان برای افراد با بنیه ضعیف و کم خون  مفید است .

   همچنین اسفناج پخته سرفه های خشک و گرفتگی صدا را درمان کرده و التهاب و تشنگی را نیز از بین می برد .گفتنی است اسفناج هورمونی به نام سکرتین دارد که باعث تراوش آنزیم های مفید از لوزالمعده شده و هضم و جذب مواد غذایی را تسریع می کند .

 

تهیه شده در بخش کشاورزی خوانسار پاتوق ( حامد پرویزی )