گیاه شناسی ( 1 - اسفناج )
۱- اسفناج
نتایج تحقیقات نشان می دهد اسفناج موجب رشد کودکان و افزایش شیر مادران شیرده می شود ، بنابراین تا فصل سرما نرسیده و اسفناج ها را یخ نزده ، خوردن آن را در برنامه غذایی خود قرار دهید .
بررسی ها نشان می دهد اسفناج سرشار از ویتامین ها و املاح معدنی گوناگون ، کلسیم ، فسفر ، پروتئین ، چربی ، قند و ید است که موجب رشد دندانها ، ترمیم استخوان ها و جوش خوردگی شکستگی می شود .
کارشناسان خوردن اسفناج را به بیماران گواتری توصیه کرده و می گویند ؛ این سبزی مقوی با داشتن آهن فراوان برای افراد با بنیه ضعیف و کم خون مفید است .
همچنین اسفناج پخته سرفه های خشک و گرفتگی صدا را درمان کرده و التهاب و تشنگی را نیز از بین می برد .گفتنی است اسفناج هورمونی به نام سکرتین دارد که باعث تراوش آنزیم های مفید از لوزالمعده شده و هضم و جذب مواد غذایی را تسریع می کند .
تهیه شده در بخش کشاورزی خوانسار پاتوق ( حامد پرویزی )
مجموعه خوانسار پاتوق اوقات خوشی را برای شما آرزو کرده و امید آن است تا در شناخت بهتر شهر خوانسار شما بیننده عزیز را یاری نمایند حسن کارمان را به دیگران و معایب آن را به خودمان بگویید